Aardbeientaart met verse banketbakkersroom
Deze aardbeientaart wordt gemaakt met verse banketbakkersroom en op een zelfgemaakte koek van zoet zanddeeg. Een taartvorm van 28cm diameter geeft 8 porties.
Ingrediënten
Voor ongeveer 8 porties
- 400 g zoet zanddeeg
- 30 g tarwebloem
- 20 g boter
- 500 ml banketbakkersroom
- 500 g aardbeien
- 20 g bloemsuiker
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
Warm de oven voor op 180 °C
-
- 400 g zoet zanddeeg
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot het ruim in de taartvorm past.
-
- 30 g tarwebloem
- 20 g boter
Smeer de taartvorm in met de boter. Bestrooi nadien de vorm met een laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat de taart na het bakken vlot uit de vorm zal komen.
-
Leg het uitgerolde deeg in de ingevette vorm. Druk het aan in de randen en snij het overtollige deeg weg.
-
Leg bakpapier op het deeg en vul het met bakparels.
-
Bak de taartbodem blind in de op 180 °C voorverwarmde oven voor 25 minuten, of tot de bodem goudbruin krokant is en droog aanvoelt.
-
Haal de bakparels met het bakpapier uit de vorm. Hef de taartbodem daarna voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster zodat de vorm krokant blijft.
-
- 500 ml banketbakkersroom
-
Giet de banketbakkersroom in de tot kamertemperatuur afgekoelde taartbodem
-
- 500 g aardbeien
Spoel de aardbeien en droog ze voorzichtig af met een zuivere keukenhanddoek. Snij telkens het groen weg zodat je een vlakke bodem bekomt. Bedek de taart met de aardbeien.
-
- 20 g bloemsuiker
Bestrooi de taart vlak voor het serveren met bloemsuiker.