Gemberlimonade met munt en citroen

Gemberlimonade met munt en citroen

Een echte dorstlesser voor een zomerse dag. In dit recept maken we eerst de siroop die gerust enkele dagen in de koelkast bewaard kan woren. Zo kun je op elk moment verse zelfgemaakte limonade op tafel zetten.

Ingrediënten

Voor ongeveer 2 liter

Bereidingsstappen

  1. Was en rasp de citroenen, let erop dat je enkel de gele schil afraspt zonder het wit. Pers het citroensap uit en zet het sap apart.

  2. Schil en snij de gember in fijne stukjes.

  3. Maak de siroop door het water aan de kook te brengen met de suiker, de citroen zeste en de stukjes gember. Laat 10 min afgedekt sudderen op een laag vuur.

    Zeef de citroen zeste en de gember uit te siroop.

    Plaats de siroop in de koelkast tot volledig afgekoeld.

  4. Snij de citroen in schijfjes.

  5. Meng de ijskoude siroop met het citroensap en het water. Voeg de citroenschijfjes en verse munt toe.

  6. Serveer de limonade met ijsblokjes.

Recepten met water