Gemberlimonade met munt en citroen

Een echte dorstlesser voor een zomerse dag. In dit recept maken we eerst de siroop die gerust enkele dagen in de koelkast bewaard kan woren. Zo kun je op elk moment verse zelfgemaakte limonade op tafel zetten.
Ingrediënten
Voor ongeveer 2 liter
- 6 citroenen, bio
- 150 g gember
- 500 ml water
- 250 g kristalsuiker
- 2 l spuitwater, ijskoud
- 6 takjes verse munt
- 16 ijsblokjes
Bereidingsstappen
-
- 5 citroenen, bio
Was en rasp de citroenen, let erop dat je enkel de gele schil afraspt zonder het wit. Pers het citroensap uit en zet het sap apart.
-
- 150 g gember
Schil en snij de gember in fijne stukjes.
-
- 500 ml water
- 250 g kristalsuiker
Maak de siroop door het water aan de kook te brengen met de suiker, de citroen zeste en de stukjes gember. Laat 10 min afgedekt sudderen op een laag vuur.
-
Zeef de citroen zeste en de gember uit te siroop.
-
Plaats de siroop in de koelkast tot volledig afgekoeld.
-
- 1 citroen
Snij de citroen in schijfjes.
-
- 2 l spuitwater, ijskoud
- 6 takjes verse munt
Meng de ijskoude siroop met het citroensap en het water. Voeg de citroenschijfjes en verse munt toe.
-
- 16 ijsblokjes
Serveer de limonade met ijsblokjes.