Paella Valencia mixta

Paella Valencia mixta

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht. Dit recept is een ode aan de goed gevulde paella pan en de echte Spaanse keuken.

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 personen

Allergie informatie

bevat schaaldieren bevat weekdieren bevat vis

Bereidingsstappen

    Steek de barbecue aan.

  1. Pel en ontdarm de scampi's, dep droog. Pers de look in de scampi's en laat ze een uurtje marineren in de koelkast.

  2. Voor de vleesmarinade meng je olijfolie, paella-kruiden en currypoeder goed samen.

  3. Snij de konijnenruggen in porties, zorg dat er voor iedereen een stuk is. Smeer de kippenvleugels, konijnenruggen en merquez in met de marinade. Bak al het vlees aan op de barbecue. Het vlees hoeft niet volledig gaar te zijn, het gaart straks verder in de rijst. Zet apart.

  4. Voor de gamba marinade meng je olijfolie, paella-kruiden en provencaalse kruiden goed samen.

  5. Smeer de gamba’s in met de net gemaakte marinade. Bak de gamba’s op de barbecue voor enkele minuten en zet apart.

  6. Schil en versnipper de sjalotten en teentjes look.

  7. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij deze in fijne blokjes.

  8. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij deze in fijne reepjes.

  9. Verwijder het vet van de ham en snij deze in kubusjes van ongeveer een halve centimeter.

  10. Pel de chorizoworst en snij deze in de lengte doormidden. Versnij in halve rondjes van ongeveer een halve centimeter dikte.

  11. Snij de inktvis in reepjes van ongeveer 1 op 3 cm.

  12. Snij de zeewolf in grote stukken en zorg dat er voor iedereen een stuk is.

  13. Kuis de schelpen in veel water en smijt schelpen weg die al open zijn.

  14. Warm de visbouillion op en laat sudderen terwijl de groenten bakken.

  15. Warm de olijfolie op in een paella of grote diepe pan. Voeg de versneden paprika's en snijbonen toe. Bak een 5 tal minuten.

  16. Veeg de paprika naar de rand van de pan en voeg de versnipperde knoflook en sjalotten in het midden toe, samen met een theelepel paella kruiden. Bak tot de sjalotten glazig worden en roer dan goed door.

    Veeg de groenten naar de rand van de pan, voeg de versneden inktvis in het midden toe. Bak deze voor een minuutje, roer dan alles goed door.

    Voeg de versneden serrano en chorizo toe, bak even aan tot de chorizo olie begint af te geven.

    Veeg alles naar de rand van de pan, en voeg de in look gemarineerde scampi's in het midden toe. Laat ze even bakken tot ze wat kleur krijgen.

  17. Deglaseer de pan door witte wijn toe te voegen en alles goed te doorroeren.

    Snij de meguez in hapklare brokken. Voeg de merguez worsten, de mossels en venusschelpen toe.

  18. Voeg passata en oregano toe en roer goed door.

  19. Verdeel de rijst over de volledige pan, voeg de erwten toe en roer alles door elkaar.

    Voeg de hete visboullion toe aan de pan, roer voorzichtig door elkaar.

    Verdeel de zeewolfstukken, de kippenvleugels en stukken konijn over de pan, zorg dat ze onder het vocht komen te staan.

    Leg de gamba's op de paella.

    Breng de paella aan de kook en laat 10 minuten op lager vuur sudderen.

    Na 10 minuten, zet het vuur af en dek de paella af met een propere keukenhanddoek. Laat de rijst zo nog 10 minuten verder garen in de warmte onder het doek.

    Serveer wanneer de rijst beetgaar geworden is.