Za'tar
Za'tar is een familie van bepaalde aromatische planten. Het wordt gebruikt in een kruidenmengsel uit het midden-oosten dat het ook z'n naam geeft. Het wordt vaak gebruikt in marinades, of met olijfolie als dip.
Ingrediënten
Voor ongeveer 100 g
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 el sesamzaad
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el sumak
- 1 tl keukenzout
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 el sesamzaad
Doe de volledige zaden in een braadpan en rooster tot de geur duidelijk wordt.
-
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el sumak
- 1 tl keukenzout
Doe de geroosterde zaden samen met de andere kruiden en zout in een vijzel. Maal de kruiden fijn in de vijzel tot een grof poeder.
-
Doe de za'tar in een luchtdicht afgesloten potje. Het mengsel is nog enkele weken goed, maar het aroma gaat vrij snel verloren.