Focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn
Focaccia is een heerlijke lunch en is ideaal te combineren met een zomerse salade.

Ingrediënten

Voor ongeveer 2 personen

Allergie informatie

bevat gluten

Materiaal

Bereidingsstappen

 1. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Zorg ervoor dat je het zout door het mengsel draait alvorens de gist toe te voegen. Het zout kan het gist kapot maken als het rechtstreeks samenkomt.

 2. Meng de olijfolie en het water door de droge ingrediënten.

 3. Vorm het deeg tot een veerkrachtige bol. Wrijf de bol in met wat olijfolie. Dek het deeg af met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. Laat het deeg gedurende een uur rijzen op een tochtvrije plaats tot het deeg zo goed als verdubbeld is.

 4. Smeer een bakplaat in met olijfolie. Leg er het gerezen deeg op en druk plat tot een rechthoekig gevormd deeg van ongeveer 1 cm dik. Smeer het deeg in met olijfolie. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg een kwartier rusten.

  Prik met je vingers diepe gaten in het deeg. Zorg ervoor dat er gaten zijn over het volledige oppervlak van het deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een tochtvrije warme plaats.

  Warm de oven voor op 250 °C.

 5. Borstel de olijfolie voorzichtig op het deeg. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en bestrooi deze samen met het grof zeezout over het deeg.

  Bak het brood voor 12 minuten in de voorverwarmde oven op 250 °C tot goudbruin

 6. Neem het brood uit de oven, borstel er een laatste keer olijfolie over en laat het op een rek afkoelen voor het aan te snijden.

Recepten met water