Ovenschotel met prei en romanesco

Ovenschotel met prei en romanesco

Ovenschotels zijn gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk. Deze ovenschotel met prei en romanseco is daar geen uitzondering op.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat gluten bevat melk bevat mosterd

Bereidingsstappen

  1. Kuis de prei en snij in schijfjes.

  2. Doe wat olie in een warme wok, voeg de gewassen prei toe en pers de look in de wok. Voeg de kurkuma en harissa toe en roer goed door. Bak de prei tot ze begint te bruinen. Zet apart

  3. Pel de look en snij de teentjes in fijne plakjes.

  4. Kuis de Romensco en snij in roosjes.

  5. Kook de romensco roosjes met de lookplakjes voor 15 minuten in goed gezouten water, kook de pasta al dente volgens de verpakking.

  6. Laat de boter smelten in een sauspot op een middelmatig vuur. Voeg hierna de bloem toe en meng dit onder de boter met een klopper tot je de textuur van een koekjesdeeg krijgt. Voeg de helft van de melk toe en blijf roeren. Zet het vuur middelmatig tot hoog. De saus mag lichtjes pruttelen en zal steeds dikker worden. Voeg dan opnieuw melk toe. Wanneer het kookpunt bereikt is, moet je een mooie saus krijgen. Indien het te dik is, voeg je nog een beetje melk toe. Doe dit geleidelijk aan want de saus mag ook niet te dun worden. Voeg de mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe. Indien het geheel op smaak is en de saus mooi is qua dikte, mag je de gemalen kaas geleidelijk aan toe voegen. Roer goed zodat deze mooi kan smelten.

  7. Meng de prei, romanesco, pasta en kaassaus in een overschaal. Bestrooi met gemaken kaas.

  8. Plaats de ovenschaal een half uurtje in een op 220 °C voorverwarmde oven, of tot de korst goudbruin gekleurd is

Recepten met melk