Griekse pita broodjes

Griekse pita broodjes

Een pitabroodje is een plat broodje met een zachte korst. Dit recept met honing is van Griekse oorsprong. Varianten van dit plat brood worden rond de hele Middellandse zee gegeten.

Ingrediënten

Voor ongeveer 8 broodjes

Allergie informatie

bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Zorg ervoor dat je het zout door het mengsel draait alvorens de gist toe te voegen. Het zout kan het gist kapot maken als het rechtstreeks samenkomt.

  2. Voeg het water, olijfolie en eventueel honing toe en kneed tot een veerkrachtig deeg.

    Dek het deeg af met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. Laat het deeg gedurende een uur rijzen op een tochtvrije plaats tot het deeg zo goed als verdubbeld is.

  3. Bestuif het werkblad met bloem en stort het deeg erop uit. Druk het deeg plat en verdeel in porties.

    Vorm elke portie deeg in een balletje en leg ze onder een schone vochtige doek. Laat 30 minuten rusten

  4. Neem elk deegballetje, bestuif het en het werkblad met wat bloem. Duw het voorzichtig plat en vorm een platte schijf van ongeveer een cm dik. Laat de platte schijven een 5 minuten rusten.

    Borstel enkele druppels olijfolie in een hete gietijzeren pan, leg een deegschijf in de pan. Draai om wanneer het deeg bubbels vertoont en de onderkant begint te bruinen. Bak verder tot goudbruin, draai nog eenmaal om. Het pita broodje zou nu wat op moeten blazen. Haal het broodje van het vuur en herhaal voor de andere deegschijven.

Recepten met keukenzout