Hummus met zongedroogde tomaten

Hummus met zongedroogde tomaten

Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken, maar is heel populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Deze versie met zongedroogde tomaten is een licht pittige die perfect als bijgerecht bij een barbecue geserveerd kan worden. Eet het op brood of als dip bij de aperitief.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat sesamzaad

Bereidingsstappen

  1. Laat verse kikkererwten 24h weken in zuiver water, kook ze daarna voor ongeveer een uur. Kikkererwten uit blik kun je onmiddellijk gebruiken. Was de kikkererwten en laat uitlekken.

  2. Combineer de tahini en citroensap in een foodprocessor. Laat een halve minuut mixen. Schraap de zijkant schoon en mix voor nog een halve minuut.

  3. Snij de look en zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de mixer.

  4. Voeg de kruiden en de olijfolie toe en mix voor een halve minuut.

    Voeg de kikkererwten toe en pulseer tot een fijne massa. Laat dan een halve minuut mixen tot de hummus dik en glad geworden is.

  5. Op dit punt is de hummus mogelijk nog te dik. Voeg lepel voor lepel wat ijskoud water toe terwijl de mixer draait tot de hummus de goeie consistentie krijgt.

  6. Proef de hummus en breng op smaak met de kruiden of peper en zout.

  7. Serveer op een plat bord met een goede scheut olijfolie.

Hummus bewaren

Je kunt hummus tot een week in een luchtdichte container in de koelkast bewaren.

Recepten met citroensap