Verse zelfgemaakte mayonnaise

Verse zelfgemaakte mayonnaise

Zelf mayonnaise maken is niet moeilijk, maar zorg er zeker voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Zo is je succes is verzekerd!

Ingrediënten

Voor ongeveer 100 ml

Allergie informatie

bevat eieren bevat mosterd

Materiaal

Bereidingsstappen

  1. Klop de eierdooier, mosterd en azijn los.

  2. Voeg onder voordurend kloppen, beetje bij beetje, de olie in een fijne straal toe. Tot de mayonaise op de gewenste dikte is gekomen.

    Krijg je de mayonaisse niet dik genoeg? Klop in een aparte kom een extra eierdooier los en giet er onder voortdurend kloppen in fijne straal de te dunne mayonnaise door. Als de mayonnaise te dik is geworden kun je er in heel kleine beetjes wat water aan toevoegen tot de juiste dikte.

  3. Breng op smaak met peper en zout.

Geschifte mayonnaise redden

Eén van de belangrijkste redenen dat mayonnaise onverwacht gaat schiften is dat niet alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Als de mayonnaise dan toch nog schift, probeer het dan eerst te redden door een theelepel lauw water toe te voegen terwijl je goed doorklopt.

Als water toevoegen niet werkt, neem dan een nieuwe propere kom. Klop hier een eierdooier en wat mosterd in los. Voeg nu onder voortdurend kloppen de geschifte mayonnaise beetje bij beetje toe. Met een beetje geluk zal de mayonnaise nu opnieuw binden.

Verse mayonnaise bewaren

Verse zelfgemaakte mayonnaise kun je in een luchtdicht afgesloten pot tot een week in de koelkast bewaren.

Recepten met ei