Quiche met broccoli, gerookte zalm en boursin kaas

Quiche met broccoli, gerookte zalm en boursin kaas

Een quiche is een in oorsprong Franse hartige taart. Quiche kun je zowel warm als koud serveren, wat het ideaal maakt om restjes als lunch te gebruiken. Geniet van deze variant met broccoli, gerookte zalm en boursin kaas.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

Allergie informatie

bevat gluten bevat melk bevat eieren bevat vis

Bereidingsstappen

  1. Leg het deeg op bakpapier in een taartvorm, prik enkele gaatjes in het deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakparels. Leg de vorm in een op 180 °C voorverwarmde oven, en bak voor 15 minuten.

    Verwijder de bakparels met het bakpapier. Bak het deeg zo nog 5 minuten verder in de oven. Laat even afkoelen.

  2. Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli een vijftal minuten in licht gezouten water.

  3. Breek de eieren in de room. Verkruimel de boursin kaas hierin. Klop het mengsel goed doorheen zodat de kaas bijna volledig lijkt te zijn opgelost. Breng op smaak met zwarte peper.

  4. Verpreid de broccoli over de bodem van het gebakken bladerdeeg. Versnij de zalm in hapklare stukjes en verdeel over de broccoli. Giet het eierroom mengsel over de broccoli.

    Bak de quiche nog 30 minuten verder in de oven op 180 °C, tot de vulling stevig is en begint te kleuren.

Recepten met eiwit

Recepten met room