Luchtige marshmallows

Luchtige marshmallows

Marshmallows, nonnenbil of zelfs meiskensvlees, deze lekkernij heeft vele namen. Het is een snoep waarbij velen spontaan terugdenken aan de kindertijd. De perfecte traktatie voor kinderen, maar hou kinderen uit de keuken als je er aan werkt. Dit recept maakt gebruik van heet suikersiroop, dus wees voorzichtig!

Ingrediënten

Voor ongeveer 30 snoepen

Allergie informatie

bevat eieren

Bereidingsstappen

 1. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.

 2. Start met een pot koud water op het vuur te plaatsen, meng hier de suiker en de glucose-stroop in. Breng aan de kook, eenmaal het kookt mag er niet meer in de suikersiroop geroerd worden. Breng de siroop tot 125 °C.

 3. Voeg wat suiker bij de eiwitten. Klop de eiwitten op wanneer de suikersiroop bijna de 125 °C bereikt heeft.

  Giet de suikersiroop, eenmaal het 125 °C bereikt heeft, in een fijne straal in de eiwitten onder voortdurend kloppen met een mixer in lage stand. Concentreer het kloppen op de plek waar de siroopstraal bij de eiwitten komt. Wees zeer voorzichtig hierbij, de siroop is gloeiend heet. Doe deze stap bij voorkeur met 2 personen.

  Wring de gelatine uit en smelt ze au bain-marie tot vloeibaar, giet de vloeibare gelatine onder voortdurend kloppen bij de eiwitten.

 4. Leg een vel bakpapier in een lage bakvorm, plooi het papier zodat het ook de randen van de vorm bedekt. Zeef het maiszetmeel in de vorm, zodat alle papier een laagje zetmeel heeft liggen.

  Giet de helft van het eiwit in de bakvorm, spatel vlak met een pannenlikker.

 5. Doe wat kleurstof in de pot met het resterende eiwit en meng de kleur er onder zodat alles mooi homogeen van kleur wordt.

  Giet de het gekleurde eiwit op het witte eiwit in de bakvorm, spatel opnieuw vlak met een pannenlikker.

 6. Zeef wat maiszetmeel over de snoep in de vorm. Laat enkele uren afkoelen in de koelkast.

  Haal de marshmellow in het bakpapier uit de vorm en leg het op een snijplank. Warm een koksmes op met kokend water, en snij met het natte mes de marshmallows uit. Spoel het mes na elke snede opnieuw onder het kokende water. Dit zorgt voor mooie gladde snedes.

 7. Haal de stukken uit elkaar en wentel ze één voor één door het maïszetmeel. Klop de snoep telkens af om overbodig zetmeel te verwijderen.

 8. Zeef vlak voor het serveren wat bloemsuiker over de marshmallows.

Recepten met ei

Recepten met eiwit