Springrolls met scampi's en avocado

Springrolls met scampi's en avocado

Springrolls zijn heerlijk als hapje of als gezonde lunch. Ze gaan heel goed samen met het recept voor zoete chilisaus.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen (4 stuks per persoon)

Allergie informatie

bevat schaaldieren bevat sesamzaad

Bereidingsstappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de teentje look fijn. Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg de olie toe. Eens de olie is opgewarmd, kan je de scampi’ s toevoegen in de pan. Sprenkel de look erover en kruidt ze met peper en zout. Het is belangrijk dat je de scampi’s niet te lang bakt want dan krijg je geen aangename textuur. Laat de scampi's hierna afkoelen in de koelkast.

  2. Schil de wortels. Snij de wortelen, de paprika en de komkommer in gelijkaardige smalle reepjes voor ongeveer de lengte van de springsrolls. Snij de lente uitjes in fijne ringetjes. Snij de avocado in twee en ontpit deze. Verwijder de schil en snij de avocado eveneens in smalle reepjes. Snij de verse kruiden fijn.

  3. Maak een keukenhanddoek vochtig en leg deze op je werkblad. Vul een kom met water waarin je de vellen rijstpapier kan weken. Week je rijstpapier voor 30 seconden en leg dit op je vochtige handdoek. Werk je met een vierkant rijstpapier, dan leg je het met een punt naar jou. Leg enkele centimeters onder het verste punt enkele stukjes wortel, komkommer, paprika en avocado. Neem een beetje lente uitjes en bestrooi dit met de verse kruiden. Leg er vervolgens een door middel gesneden scampi op.
    Neem de punt van het rijstpapier en trek deze over de groentjes en steek het eronder. Dan neem je de linkerhoek en vouw je deze naar het midden. Doe hetzelfde met de rechterhoek. Tenslotte rol je het geheel verder op.

  4. Om ervoor te zorgen dat de springrolls niet tegen elkaar plakken, neem je een beetje sesamolie op je vinger en wrijf de springrol in. Je kan er dan enkele sesamzaadjes op strooien als garnering.

Recepten met wortelloof

Recepten met keukenzout