Wortelloofsoep

Wortelloofsoep

Veel mensen smijten het loof van wortels weg, maar wist je dat je er heerlijke soep van kunt maken?

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat melk

Bereidingsstappen

  1. Was de groenten en schil de wortels en de aardappel. Snij de groenten in grove stukken.

  2. Snijd het onderste derde van het loof af, deze steeltjes zijn te bitter om hier te gebruiken. Pluk de blaadjes van de stelen en was alles grondig en hak fijn.

  3. Stoof de ui glazig in boter en olijfolie. Roer er de look en de harissa door. Voeg de groenten en het loof toe. Laat een tiental minuten sudderen.

  4. Giet de groentenbouillon over de groenten, kruid met peper en laat een half uurtje doorkoken tot alle groenten zacht geworden zijn.

  5. Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout indien nodig.

Recepten met wortelloof

Recepten met boter