Klassieke wentelteefjes

Klassieke wentelteefjes

Wentelteefjes of verloren brood is zo eenvoudig te maken, werkelijk kinderspel! Dit recept werkt het best met brood van enkele dagen oud.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

Allergie informatie

bevat melk bevat eieren bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Klop de eieren met de melk.

  2. Laat het brood in de melk weken.

  3. Smelt wat boter in een pan, bak het brood aan beide kanten goudbruin.

    Serveer met suiker naar keuze.

Pannenkoeken met de restjes

Het is niet altijd gemakkelijk inschatten hoeveel deeg je nodig hebt voor de hoeveelheid brood. Gelukkig kun je van de overschot deeg gemakkelijk pannenkoeken maken! Voeg voor 100 g overschot deeg 50 g tarwebloem toe en meng goed met een garde. Zo hoef je werkelijk niets te verspillen.

Recepten met eiwit

Recepten met melk