Zomerse pastasaus van trostomaatjes

Geniet van deze heerlijke pastasaus met trostomaatjes op spaghetti of gebruik ze als een laag in je volgende lasagne.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat melk

Bereidingsstappen

  1. Snij de sjalot en knoflook zeer fijn.

  2. Smelt de boter in de olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook hier in.

  3. Leg de tomaten aan de tros in de kookpot op een laag vuur. Laat ze enkele minuten bakken onder gesloten deksel.

  4. Voeg de tomatenpuree, de harissa en zout naar smaak toe. Roer even om en laat enkele minuten verder bakken.

  5. Blus met rode wijn, laat de alcohol uitkoken op zacht vuur.

  6. Vis de tomatentrosjes uit de saus en druk de tomaatjes plat. Voeg laurier en rozemarijn toe en roer om.

    Laat de saus onder gesloten deksel een half uurtje sudderen op laag vuur.

  7. Vis de laurier en rozemarijntakjes uit de saus. Voeg vlak voor het serveren de room toe. Roer tot de room volledig in de saus vermengd is.

Recepten met rode wijn