Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Dit zelfgemaakt banketbakkersroom is ideaal te gebruiken in tal van desserts en wordt vaak gebruikt als vulling voor taarten en gebak.

Ingrediënten

Voor ongeveer 500 ml

Allergie informatie

bevat melk bevat eieren bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Zet de melk in een sauspan op het vuur. Snij een vanillestokje doormidden, schraap de vanille uit de pel. Voeg zowel de vanille als de pel toe aan de melk. Breng aan de kook.

  2. Doe de suiker, ei en dooiers in een mengkom. Klop het geheel tot een witte, gladde massa.

  3. Voeg gezeefde bloem toe en meng tot een glad mengsel.

    Als de melk kookt, voeg deze dan beetje bij beetje, onder voortdurend roeren toe aan het eiermengsel. Doe dit niet te snel, zodat het ei gaat klonteren.

    Giet alles terug in de sauspan en breng het, onder voortdurend roeren, op een middelhoog vuur, terug aan de kook. Kook voor een 4-tal minuten tot het voldoende dik is. Let erop dat het niet op de bodem van de blijft plakken.

    Giet de ingedikte room over in een koude ovenschaal. Leg vershoudfolie rechtstreeks op de room, om te voorkomen dat een vel vormt tijdens het afkoelen.

    Laat de room een half uurtje in de koelkast afkoelen. Roer de room voor gebruik even door om deze terug glad te maken.

Recepten met banketbakkersroom

Recepten met eierdooier