Farfalle met spekjes in spinazie mascarponesaus

Farfalle met spekjes in spinazie mascarponesaus

Farfalle in spinazie mascarponesaus is in een wip gemaakt, populair bij kinderen en ideaal voor op een weekdag.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat melk bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Versnipper de ajuin en hak de knoflook fijn.

  2. Bak de spekblokjes krokant in een sauteerpan. Zet opzij.

  3. In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook met wat olijfolie tot de ui glazig is.

  4. Voeg de spinazie en de chilivlokken toe. Stoof aan tot de spinazie gaar is

  5. Voeg de mascarpone toe en laat smelten op een laag vuur.

    Mix het spinazie en mascarpone mengsel tot een saus.

  6. Kook de farfalle in een ruime kookpot volgens de verpakking al-dente in gezouten water

  7. Meng de fargalle en de gebakken spekblokjes door de spinaziesaus. Voeg een lepel pastawater toe en laat kort inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Bestrooi met parmazaanse kaas en serveer.