Farfalle met spekjes in spinazie mascarponesaus
Farfalle in spinazie mascarponesaus is in een wip gemaakt, populair bij kinderen en ideaal voor op een weekdag.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 150 g ajuinen
- 3 teentjes knoflook
- 100 g gerookt spek
- 25 ml olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 500 g spinazie
- 250 g mascarpone
- 500 g farfalle
- 3 l water
- 30 g keukenzout
- zwarte peper
- keukenzout
- 50 g parmigiano Reggiano
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 100 g gerookt spek
Bak de spekblokjes krokant in een sauteerpan. Zet opzij.
-
- 25 ml olijfolie
In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook met wat olijfolie tot de ui glazig is.
-
- 1 tl chilivlokken
- 500 g spinazie
Voeg de spinazie en de chilivlokken toe. Stoof aan tot de spinazie gaar is
-
- 250 g mascarpone
Voeg de mascarpone toe en laat smelten op een laag vuur.
-
Mix het spinazie en mascarpone mengsel tot een saus.
-
- 500 g farfalle
- 3 l water
- 30 g keukenzout
Kook de farfalle in een ruime kookpot volgens de verpakking al-dente in gezouten water
-
Meng de fargalle en de gebakken spekblokjes door de spinaziesaus. Voeg een lepel pastawater toe en laat kort inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
-
- 50 g parmigiano Reggiano
Bestrooi met parmazaanse kaas en serveer.