Rode pesto met gegrilde paprika

Rode pesto met gegrilde paprika

Voor deze rode pesto gebruiken we zowel gegrilde paprika als zongedroogde tomaten. Serveer deze pesto bijvoorbeeld als dip bij de aperitief.

Ingrediënten

Voor ongeveer 300 g

Allergie informatie

bevat melk

Materiaal

Bereidingsstappen

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat even afkoelen.

  2. Versnij de knoflook om het pletten te vergemakkelijken. Doe beetje bij beetje de zongedroogde tomaten, paprika, look en een snuifje zeezout in de vijzel en stamp fijn met ronddraaiende beweging. Voeg er, wanneer paprika en tomaten tot moes verwerkt zijn, de pijnboompitten aan toe en plet verder fijn.

    Indien je geen vijzel hebt kun je een mixer gebruiken, mix in korte pulsen.

  3. Rasp de kaas beetje bij beetje in de vijzel, stamp tussendoor verder. Meng ondertussen ook beetje bij beetje de olijfolie door het mengsel indien het te droog wordt.

Bewaren

Je kunt pesto tot 10 dagen in de koelkast bewaren indien ze beschermd is tegen de lucht. Doe de pesto in een kom en vlak het oppervlak af. Breng een laagje olie aan op de pesto en leg eventueel vershoudfolie op de olie om ze van de lucht af te scheiden.

Invriezen

Pesto kun je perfect invriezen en zo tot 6 maanden bewaren. Veeg de pesto in een ijsblokjesvorm en vries zo in. De pesto ijsblokjes kun je nu in kleine porties in een diepvrieszakje bewaren.

Recepten met grof zeezout