Pizza funghi

Pizza funghi

Pizza funghi, of gewoon pizza met champignons, het is één van de meest gekende pizzasoorten.

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 pizza

Allergie informatie

bevat gluten bevat melk

Bereidingsstappen

  Leg een pizzasteen bovenaan in de oven (een stalen plaat geeft de warmte beter door aan de pizza tegenover een stenen plaat). Laat de oven op z'n hoogste stand met de grill een uur voorverwarmen. Het duurt namelijk zeer lang om de pizzastaal volledig voor te verwarmen.

 1. Versnipper de knoflook en snij de champignons in dunne plakjes. Bak de champignons met de look in de olijfolie. Bestrooi met zout om zoveel mogelijk vocht uit de champignons te trekken. Laat al het vocht uitkoken en bak de champignons tot ze beginnen bruinen. Zet apart.

 2. Bestuif het werkblad en een pizzaschep met bloem en griesmeel.

 3. Leg het deeg op je werkblad, bestuif met wat bloem. Druk de bol deeg plat, werkende vanuit het midden naar buiten toe. Om de lucht in de korst te behouden, druk je de buitenste 2 cm niet plat. Leg het deeg op de met griesmeel bestuifde pizzaschep. Controleer of het deeg niet vastplakt aan de schep, het deeg moet straks vlot van de schep in de oven kunnen schuiven.

 4. Lepel de saus op het pizzadeeg, zorg ervoor dat je het deeg nog door de saus kunt zien. Teveel saus zou ervoor zorgen dat de uiteindelijke pizza te vochtig is.

 5. Verdeel plukjes verse mozzarella over de pizza. Enkel indien je droge mozzarella gebruikt kun je die raspen, geraspte verse mozzarella zal teveel vocht afscheiden voor een pizza.

  Verdeel de gebakken champignons over de pizza.

 6. Besprenkel de pizza met wat olijfolie.

  Plaats de pizza een 5 tal minuten op een pizzasteen onder de hete grill. Hou de pizza goed in de gaten, de korst mag donker bruinen maar niet verbranden.

 7. Eenmaal uit de oven, verdeel enkele blaadjes basilicum over de pizza en serveer.

Recepten met tarwebloem