Pizza margherita

Pizza margherita

Pizza margherita, is een pizza met slechts enkele toppings. Kies voor de beste kwaliteit ingrediënten dat je kunt vinden voor het beste resultaat.

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 pizza

Allergie informatie

bevat gluten bevat melk

Bereidingsstappen

  Leg een pizzasteen bovenaan in de oven (een stalen plaat geeft de warmte beter door aan de pizza tegenover een stenen plaat). Laat de oven op z'n hoogste stand met de grill een uur voorverwarmen. Het duurt namelijk zeer lang om de pizzastaal volledig voor te verwarmen.

 1. Bestuif het werkblad en een pizzaschep met bloem en griesmeel.

 2. Leg het deeg op je werkblad, bestuif met wat bloem. Druk de bol deeg plat, werkende vanuit het midden naar buiten toe. Om de lucht in de korst te behouden, druk je de buitenste 2 cm niet plat. Leg het deeg op de met griesmeel bestuifde pizzaschep. Controleer of het deeg niet vastplakt aan de schep, het deeg moet straks vlot van de schep in de oven kunnen schuiven.

 3. Lepel de saus op het pizzadeeg, zorg ervoor dat je het deeg nog door de saus kunt zien. Teveel saus zou ervoor zorgen dat de uiteindelijke pizza te vochtig is.

 4. Verdeel plukjes verse mozzarella over de pizza. Snij of scheur de mozarella, geraspte verse mozzarella zal teveel vocht afscheiden voor een pizza.

 5. Verdeel wat basilicum blaadjes tussen de stukken mozzarella.

 6. Besprenkel de pizza met olijfolie.

  Plaats de pizza een 5 tal minuten op een pizzasteen onder de hete grill. Hou de pizza goed in de gaten, de korst mag donker bruinen maar niet verbranden.

 7. Eenmaal uit de oven, verdeel nog enkele blaadjes basilicum over de pizza en serveer.

Recepten met pizzasaus