Quiche met spinazie, geitenkaas en kerstomaatjes

Quiche met spinazie, geitenkaas en kerstomaatjes

Een quiche is een in oorsprong Franse hartige taart. Quiche kun je zowel warm als koud serveren, wat het ideaal maakt om restjes als lunch te gebruiken. Geniet van deze variant met spinazie, geitenkaas en kerstomaatjes.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

Allergie informatie

bevat gluten bevat melk bevat eieren

Bereidingsstappen

  1. Leg het deeg op bakpapier in een taartvorm, prik enkele gaatjes in het deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakparels. Leg de vorm in een op 180 °C voorverwarmde oven, en bak voor 15 minuten.

    Verwijder de bakparels met het bakpapier. Bak het deeg zo nog 5 minuten verder in de oven. Laat even afkoelen.

  2. Snij de knoflook in fijne schijfjes. Plaats een sauteerpan op een medium vuur en bak de knoflook kort in olijfolie. Voeg de spinazie toe, laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Bak tot het water uit de spinazie verdamd is.

  3. Breek de eieren in de room. Verkruimel de geitenkaas hierin. Klop het mengsel goed doorheen zodat de geitenkaas bijna volledig lijkt te zijn opgelost. Breng op smaak met oregano, peper en zout.

  4. Verpreid de spinazie over de bodem van het gebakken bladerdeeg. Giet het eierroom mengsel over de spinazie. Versnij de geitenkaas in plakjes en verdeel met de kerstomaatjes over de quiche.

    Bak de quiche nog 30 minuten verder in de oven op 180 °C, tot de vulling stevig is en de geitenkaas begint te kleuren.

Recepten met eiwit