Spruitjes tortelinni met curry mascarponesaus

Spruitjes tortelinni met curry mascarponesaus

Bah spruitjes! Niet met dit recept, deze currysaus met spruitjes is de manier om moeilijke eters op andere gedachten te brengen.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat melk bevat eieren bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Kuis de spruitjes en snij telkens in twee. Kook de spruitjes in ruim gezouten water voor 10 minuten.

  2. Schil de ajuin en de teentjes knoflook. Versnipper de ajuin en snij de look fijn.

  3. Plaats een sauteerpan met wat olijfolie op medium vuur. Voeg de ajuin en knoflook toe en bak tot de ajuin glazig wordt.

  4. Voeg de kruiden & harissa toe, roer goed en bak een minuutje verder.

  5. Blus de ajuin met wat droge witte wijn, laat de alcohol uitkoken.

  6. Voeg mascarpone toe en laat smelten op een laag vuur.

  7. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse tortellini kook je voor een 4 tal minuten.

    Meng de gekookte spruitjes en tortellini door de mascarpone saus. Roer voorzichtig door.

  8. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat chilivlokken.