Vegan kikkererwtenburger

Gemakkelijke, gezonde en heerlijke vegan burgers van kikkererwten en mais.

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 burgers

Allergie informatie

bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Snij de paprika in kleine blokjes. Snij de onderste stukjes van de lente-ui en neem het buitenste blad weg. Snij de rest van de lente-uitjes in fijne schijfjes. Pel de look en snij het fijn.

  2. Giet de kikkererwten en de mais uit in een zeef en spoel ze even af. Doe dit alles in de foodprocessor en laat deze kort draaien tot een ruw gehakt.

  3. Voeg de kruiden en het zout toe. Laat de foodprocessor alles mengen en mix tot een mengsel dat wat samen gaat plakken. Proef en kruid eventueel bij naar smaak.

  4. Voeg de paneermeel toe en meng dit onder het mengsel. Laat dit voor 10 min rusten zodat het paneermeel de kans krijgt wat vocht op te nemen en het mensgel steviger consistentie krijgt.

  5. Neem ongeveer 110gram van het mengsel en vorm met vochtige handen tot een burger. Doe het parneelmeel in een diep bord, leg de burger hier in en zorg ervoor dat de burger langs alle kanten gepaneerd is. Doe dit voor de rest van het mengsel. De burgers zijn erg broos dus wees voorzichtig.

  6. Verhit een pan met wat olijfolie. Bak de burgers goudbruin aan beide kanten. Wees voorzichtig bij het omdraaien en gebruik een brede spatel.

Recepten met gerookt paprikapoeder