Vegetarische spaghettisaus

Vegetarische spaghettisaus

Spaghettisaus is een gerecht dat je gemakkelijk in grote hoeveelheid kunt maken gezien het zo gemakkelijk in te vriezen is. Op die manier kun je op een drukker moment dan snel genieten van een lekkere maaltijd.

Bereidingsstappen

 1. Snij het bovenste en onderste deel van de paprika's. Zo komt de steel gemakkelijk los. Verwijder de zaadlijst in het midden uit de drie paprika’s. Snij ze nu in kleine blokjes. Snij de aubergine en de courgette in blokjes van dezelfde grote en zet deze apart voor later.

 2. Snij de champignons in schijfjes en zet opzij voor later.

 3. Schil de wortelen en snij deze in kleine blokjes.

 4. Versnipper de ui en de knoflook.

 5. Zet een pot op een middelmatig tot hoog vuur. Voeg de olijfolie toe. Wanneer je een sissend geluid hoort wanneer je een blokje ui in de olie gooit, voeg je de uien en knoflook toe. Laten de uien stoven tot ze doorzichtig beginnen worden.

 6. Voeg hierna de champignons toe en een goeie snuif zout. Het zout zal het vocht uit de champignons trekken. Bak de champignons mooi bruin eens het water verdampt is, dit zorgt voor een betere tekstuur van de champignons. Blus met wat wijn wanneer de bodem van de pot bruin aanbakt.

  Voeg de wortelen toe. Laat deze enkele minuten meebakken en voeg dan de rest van de groenten toe.

 7. Kruid met de basilicum, oregano, rozemarijn en tijm. Voeg ook de harissa en de laurier toe. Roer goed door en laat enkele minuten aanstoven.

 8. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Kruid de saus verder naar smaak met peper en zout.

  Zet het vuur lager en laat de saus verder sudderen voor een half uur tot uur.

Recepten met wortelloof

Recepten met wortel