Vegan zwarte bonen burger
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 burgers
- 75 g ajuinen
- 3 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 230 g zwarte bonen, uit blik, uitgelekt
- 100 g zoete maïs, uit blik, uitgelekt
- 0,5 tl komijnpoeder
- 0,5 tl sambal oelek
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- 0,25 tl keukenzout
- 40 g havermout
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 230 g zwarte bonen, uit blik, uitgelekt
- 100 g zoete maïs, uit blik, uitgelekt
Giet de bonen en de mais uit in een zeef en spoel ze even af. Doe dit alles in de foodprocessor samen met de aangestoofde ui en look. Laat alles kort draaien tot een ruw gehakt.
-
- 0,5 tl komijnpoeder
- 0,5 tl sambal oelek
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- 0,25 tl keukenzout
Voeg de kruiden en het zout toe. Laat de foodprocessor alles mengen en mix tot een mengsel dat wat samen gaat plakken. Proef en kruid eventueel bij naar smaak.
-
- 40 g havermout
Voeg de havermout toe en meng deze met een lepel onder het bonenmengsel. Maak porties van ongeveer 100 g en maak hier bolletjes van die je een beetje plat duwt.
-
Leg de burgers op bakpapier in een op 190 °C voorverwarmde oven. Bak de burgers voor 16-20 minuten. Draai de burgers halverwege om.