Vegan zwarte bonen burger

Vegan zwarte bonen burger
Gemakkelijke, gezonde en heerlijke vegan burgers op basis van zwarte bonen. Probeer dit recept zeker eens op een broodje met verse quacamole.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 burgers

Allergie informatie

bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Vernipper de ui en snij de look fijn. Doe de olijfolie in de pan en zet deze op een middelhoog vuur. Eens de olie warm is voeg je de ui en look toe en fruit je ze even aan tot ze glanzend zijn.

  2. Giet de bonen en de mais uit in een zeef en spoel ze even af. Doe dit alles in de foodprocessor samen met de aangestoofde ui en look. Laat alles kort draaien tot een ruw gehakt.

  3. Voeg de kruiden en het zout toe. Laat de foodprocessor alles mengen en mix tot een mengsel dat wat samen gaat plakken. Proef en kruid eventueel bij naar smaak.

  4. Voeg de havermout toe en meng deze met een lepel onder het bonenmengsel. Maak porties van ongeveer 100 g en maak hier bolletjes van die je een beetje plat duwt.

    Leg de burgers op bakpapier in een op 190 °C voorverwarmde oven. Bak de burgers voor 16-20 minuten. Draai de burgers halverwege om.

Recepten met keukenzout