Zalmfilet in papillot met mediterraanse groenten

Zalmfilet in papillot met mediterraanse groenten

Papillot klinkt zeer chique, maar eigenlijk is de techniek waar vis met groenten in een pakketje gestoomd wordt zeer eenvoudig. Probeer het zelf met een zalmfilet en mediterraanse groenten.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat vis

Bereidingsstappen

  1. Schil de wortels en snij in fijne staafjes. Snij de paprika en courgette in blokjes.

  2. Snij de lente uitjes in stukjes.

  3. Versnipper de peterselie

  4. Doe wat olijfolie in een pan, eens de olijfolie heet is voeg je de groenten toe. Knijp er de knoflook in en roer goed door. Laat een 5 tal minuten garen.

  5. Zet het vuur af, voeg citroensap toe en roer de lente uitjes en versnipperde peterselie door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

    • 600 g zalmfilets, ontveld, in porties van 150 g

    Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.

  6. Maak de papillotten: leg per persoon een vel bakpapier klaar. Lepel wat groenten in het midden van het bakpapier en leg een stuk zalmfilet op de groenten. Lepel een lepel witte wijnazijn over de vis. Kruid de vis met peper en zout. Pak de papilots in door het bakpapier langs 2 kanten in te vouwen en de uiteinden dicht te knopen met keukentouw.

    Leg de papilotten op een bakplaat en plaats ze voor 20 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven.

Recepten met wortelloof

Recepten met witte wijnazijn