Kervelsoep

Kervelsoep

Kervelsoep is een klassiek Vlaamse soep uit grootmoeders tijd.

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 liter

Bereidingsstappen

  1. Was de kervel in ruim water. Snij de blaadjes van de dikste steeljes. Je kunt de steeltjes eventueel met keukentouw samenbinden en meekoken in de bouillon als je besluit de bouillon zelf te maken. Snij de blaadjes fijn en zet apart.

  2. Schil en snij de ui grof.

  3. Snij het groene en stugge gedeelte van de prei af. Je kunt dit groen eventueel in de bouillon gebruiken, indien je besluit de bouillon zelf te maken. Snij de prei in de lengte doormidden en snij in stukken van een centimer. Was de prei in ruim water zodat er geen aarde in de groente achterblijft.

  4. Plaats een ruime soeppot op een matig vuur met wat olijfolie. Fruit de ajuin en de prei glazig.

  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes in de soep. Dit zorgt dat de soep kan binden en dus voor een steviger resultaat.

    Kook de soep minstens tot de aardappel met een vork kan worden geplet, ongeveer 20 minuten. Je kunt soep altijd langer koken, dit zal meer smaak uit de groenten trekken.

    Voeg op het einde de fijngesneden kervel toe.

    Mix de soep, als de soep op dit punt te dik wordt kun je nog wat bouillon toevoegen tot de gewenste dikte bereikt is.

  7. Voeg de erwten aan de soep toe.

  8. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    Breng de soep nog even terug tot het kookpunt.

Recepten met keukenzout