Notenburgers

Notenburgers
Vegetarische notenburgers zijn uiteraard gekend als vleesvervanger, maar uit de supermarkt zijn ze toch altijd iets te artificieel verwerkt. Dit recept voor zelfgemaakte notenburgers neemt amper tijd in beslag. Geniet van een burger op een broodje of als vleesvervanger bij een klassieke maaltijd van aardappelen en groenten.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 burgers

Allergie informatie

bevat noten bevat gluten bevat melk bevat eieren

Bereidingsstappen

  1. Maal de noten en het havermout in een foodprocessor tot een grof meel.

  2. Voeg het ei, de harissa, knoflook, olijfolie, peterselie en gemalen kaas toe aan het notenmeel. Voeg wat zout toe naar smaak. Pulseer de foodprocessor tot alles is gemengd.

  3. Op dit punt is het mengsel waarschijnlijk nog te droog om burgers te maken. Voeg beetje bij beetje wat water toe en pulseer tussendoor tot het mengsel samen plakt. Verdeel het mengsel in porties van ongeveer 100 g.

  4. Vorm de porties tot burgers. Dit gaat gemakkelijker als je handen licht vochtig zijn. Doe de paneermeel in een plat bord. Leg elke burger in de paneermeel, schep er de paneermeel over en veeg het overbodige meel er voorzichtig af.

  5. Warm wat olijfolie op in een antikleefpan en bak de burgers enkele minuten op een matig vuur tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.

Recepten met eierdooier

Recepten met emmentaler