Pannenkoeken

Pannenkoeken
Pannenkoeken op Maria-Lichtmis, of gewoon op zondag? Wanneer ook, dit recept stelt nooit teleur.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen (4 per persoon)

Allergie informatie

bevat melk bevat eieren bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Doe de melk en de eieren in een kom. Meng deze door elkaar met de keukenmachine en voeg tijdens het mengen de suiker toe.

  2. Zeef de bloem boven natte ingrediënten. Meng dit goed door met de keukenmachine tot er klonters meer zijn. Indien de klonters moeilijk weg te te krijgen zijn, kun je het deeg door de zeef gieten.

    Zet je pan op een hoog vuur en laat deze even opwarmen. De volkswijsheid dat de eerste pannenkoek steeds mislukt, heeft meestal te maken met een vuur dat nog net niet voldoende is opgewarmd.

  3. Laat een beetje boter smelten en zorg dat deze overal in de pan verspreid is. Doe een kleine pollepel deeg in de pan. Eens het deeg bovenaan droog is, draai je de pannenkoek om met een paletmes of spatel. De tweede helft duurt altijd minder lang. Na enkele seconden kan deze uit de pan. Als je het vuur op het maximum had staan, mag het waarschijnlijk nu iets lager maar wel nog steeds aan de hoge stand. Doe opnieuw wat boter in de pan, en bak de andere pannenkoeken net zoals deze.

Recepten met eierdooier

Recepten met ei