Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

Bij dit recept zijn de ingrediënten heel erg belangrijk. We kiezen daarom voor verse knoflook en pasta, bekijk zeker het pasta recept. Ook een stukje vers gebakken stokbroodje is heerlijk om achteraf de saus te kunnen opdeppen.

Ingrediënten

Voor ongeveer 2 porties

Allergie informatie

bevat eieren bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes. Snij deze fijn en leg deze opzij voor op het einde. Ook de steeltje van de peterselie snijden we fijn omdat deze het meeste smaak bevatten.

  2. Pel de verse knoflook en snij in heel fijne plakjes.

  3. Neem een grote kookpot en vul deze met water. Pasta kook je in een ruime pot met veel water. Hier mag een goede lepel zout in. Wanneer je het kokend water proeft, mag je het zout goed proeven. Dit zal de smaak aan de pasta geven. We voegen de pasta straks op het laatste moment toe.

  4. Zet een pan met olijfolie op een gemiddeld vuur, we willen de olie en de look niet verbranden. Voeg de look en chilivlokken toe eens de olie op temperatuur is. Roer er regelmatig door met de houten lepel. Voeg de steeltjes van de peterselie toe. Dit mag opstaan tot de look lichtjes goud kleurt. Let op want dit kan plots heel snel gaan. Blijf dus goed roeren en hou de look in het oog.

  5. Op het zelfde moment als je de olie op het vuur zet, kan je de verse pasta toevoegen aan het kokend water. Verse pasta hoeft slechts enkele minuten te koken, proef dus regelmatig. Kook het al-dente want de pasta gaat nog mee in de andere pot.

    Neem de pasta met een tang uit het water en voeg ze toe aan de olijfolie. Roer de pasta en olijfolie zeer goed door elkaar, de emulsie die nu gevormd wordt is de saus rond de pasta. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan een lepel pastawater toe.

    Voeg hierna blaadjes peterselie toe roer goed door en serveer onmiddellijk.

Recepten met keukenzout