Tiramisu met speculoos

Tiramisu met speculoos

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert, deze versie met speculoos maakt het originele recept nog een beetje beter.

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 porties

Allergie informatie

bevat eieren bevat melk bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Scheid de eieren, zet de dooiers apart. Klop al het eiwit stijf met de vanillesuiker tot het mengsel egaal wit geworden is en je zachte pieken in het eiwit ziet.

  2. Klop alle eierdooiers door elkaar. Voeg de suiker in één keer toe terwijl je de dooiers blijft kloppen tot wit(geel).

  3. Meng de mascarpone door de eierdooiers.

    Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het mascarpone eierdooier mengsel. Ga voorzichtig te werk om het geheel luchtig te houden. Neem met je spatel een deel van het mengsel en leg het voorzichtig op het andere deel. Doe dit een paar keer tot alles homogeen gemengd is.

  4. Meng de mascarpone door de eierdooiers.

  5. Meng koffie en amaretto door elkaar.

  6. Dop de speculoos in het koffie amaretto mengsel. Schik een laag doordrengde koeken in een ovenschaal. Bestrijk hier het ei en suikermengsel over. Vorm zo enkele lagen speculoos en eiwitmengsel.

  7. Zeef wat cacaopoeder over de schaal.

    Laat een nacht in de koelkast opstijven.

Recepten met eierdooier

Recepten met mascarpone