Tiramisu met speculoos
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert, deze versie met speculoos maakt het originele recept nog een beetje beter.
Ingrediënten
Voor ongeveer 6 porties
- 4 eieren
- 20 g vanillesuiker
- 1 eierdooier
- 50 g griessuiker
- 500 g mascarpone
- 200 ml koffie
- 60 ml amaretto
- 250 g speculooskoeken
- 1 tl cacaopoeder
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 4 eieren
- 20 g vanillesuiker
Scheid de eieren, zet de dooiers apart. Klop al het eiwit stijf met de vanillesuiker tot het mengsel egaal wit geworden is en je zachte pieken in het eiwit ziet.
-
- 1 eierdooier
- 50 g griessuiker
Klop alle eierdooiers door elkaar. Voeg de suiker in één keer toe terwijl je de dooiers blijft kloppen tot wit(geel).
-
- 250 g mascarpone
Meng de mascarpone door de eierdooiers.
-
Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het mascarpone eierdooier mengsel. Ga voorzichtig te werk om het geheel luchtig te houden. Neem met je spatel een deel van het mengsel en leg het voorzichtig op het andere deel. Doe dit een paar keer tot alles homogeen gemengd is.
-
- 250 g mascarpone
Meng de mascarpone door de eierdooiers.
-
- 250 g speculooskoeken
Dop de speculoos in het koffie amaretto mengsel. Schik een laag doordrengde koeken in een ovenschaal. Bestrijk hier het ei en suikermengsel over. Vorm zo enkele lagen speculoos en eiwitmengsel.
-
- 1 tl cacaopoeder
Zeef wat cacaopoeder over de schaal.
-
Laat een nacht in de koelkast opstijven.